Kisah Viral

Hafiz Yang Tergesa-Tesa Bernikah Dengan Saya – Joy Revfa

Kelmarin, Hafiz memberi amaran kepada Joy agar mengambil serius dan jangan main-main terhadap permohonan faraq nikah yang difailkan oleh Joy sendiri di mahkamah.

Hafiz berkata, sikap sambil lewa Joy itu menyebabkan banyak masalah yang timbul sehingga mengelirukan keadaan. “Saya bagi amaran! Jangan main-main! Kejap kata nak selesai dengan baik, tiba-tiba failkan di mahkamah.

Sekejap tidak mahu datang, tiba-tiba muncul. Satu saja saya minta daripadanya agar serius mengenai kes yang dia sendiri bawa ke mahkamah walaupun dia tegaskan perkahwinan kami sah,” katanya.

Joy Revfa atau nama sebenar, Siti Arifah Mohd Amin, berharap penyanyi Hafiz Hamidun berhenti memanipulasikan namanya dan masyarakat terhadap kenyataan yang diberi, lapor mStar Online.

“Fokus pada kes? Tuntutan saya jelas, pernikahan ini sah atau tidak, biarlah mahkamah yang menentukan. Ini adalah cara terbaik untuk selesaikan, bukan dengan cara licik yang lain.

Kumpulan peguam yang bersama dengan Joy di Mahkamah Syariah Shah Alam. “Dari awal, dia yang tergesa-gesa ingin bernikah dengan saya sebab ada sesuatu yang mungkin dia harapkan namun tak tercapai,” katanya.

Jelas Joy, dia faham mengapa pihak Hafiz beremosi dan menjauhkan diri daripadanya sejak awal dan membuat pengakuan bahawa penikahan mereka tidak sah.

Menurut Joy, status perhubungan mereka mula dihidu apabila Hafiz mula berkongsi masalah yang dihadapi mereka kepada pihak luar. “Saya faham kenapa pihak sana beremosi dan menjauhkan diri daripada saya sejak awal dan membuat pengakuan sendiri nikah tidak sah walaupun belum disahkan di mahkamah lagi.

“Malah dia juga buat saya seolah-olah musuh dia pula dan mengeruhkan lagi keadaan bila ada blog dan media membongkarkan isu ini yang sepatutnya dirahsiakan.

“Netizen dapat menghidu setelah saya difitnah disekat laman sosial oleh dia, foto dihapuskan dan surat yang sepatutnya dirahsiakan tersebar menerusi kenalan rapatnya,” katanya.

Joy berkata, jika Hafiz seorang lelaki berilmu agama, dia sepatutnya datang berbincang secara baik dengan dia, bukannya bertindak berdiam diri dan menjauhkan diri.

Malah, semenjak isu mereka menjadi bualan umum, Joy berkata hanya dia sahaja yang mengambil langkah untuk bertemu dan memuat naik gambar bersama supaya netizen tidak dapat menghidu masalah mereka.

“Kalau benar dia lelaki berilmu agama, dia harus datang secara baik untuk berbincang, bukannya berdiam diri. Jumpa di rumah keluarga saya baik-baik jika ingin melepaskan, tetapi dia tidak berbuat demikian.

“Selama ini hanya saya sahaja yang ingin berjumpa dia dan muat naik foto bersama di Instagram agar netizen tidak hidu yang kami tidak tinggal sebumbung. Betapa saya sebagai isteri ingin menjaga nama baiknya sebagai ustaz walaupun hati saya sakit diabaikan dan dibiarkan begitu sahaja,” katanya.

Bagaimanapun, dalam sidang media yang lalu, Hafiz pernah mendakwa masalah rumah tangga mereka mula diperkatakan apabila Joy kerap berkongsi masalah rumah tangga mereka di media sosial dengan kapsyen yang membuatkan orang ramai ragu dengan status mereka.

Read more
Natasha Elyzza Akui Salah & Mohon Maaf, Nafi Wanita Itu Fathia Latiff

Sebuah video rakaman pelakon baru Natasha Elyzza bersama seorang wanita mirip aktres Fathia Latiff sedang hangat diperkatakan di laman sosial.

Video yang dirakamkan menggunakan aplikasi Bigo Live menunjukkan Natasha dan wanita persis Fathia itu sedang menari dan berpakaian agak seksi sehingga menampakkan sebahagian buah dada.

Mengakui kesalahan tersebut, Natasha memohon maaf kepada semua pihak.Saya akui itu saya. Salah saya kerana menari dan berpenampilan seksi di dalam video itu. Ketika kejadian tersebut, saya sedang berada di sebuah villa persendirian bersama kawan-kawan wanita.

“Saya memakai baju yang agak seksi kerana saya mahu mandi di kolam renang. Salah saya sendiri kerana sebelum saya ke kolam renang, saya sempat membuka aplikasi Bigo Live.

“Silap saya, saya terlupa nak memakai baju yang lebih elok sebelum membuka aplikasi tersebut. Saya sangat kesal dengan perbuatan itu,” kata Natasha kepada Astro Gempak.

Tambah Natasha, dia juga menafikan wanita tersebut merupakan Fathia, seperti yang didakwa oleh netizen.

“Wanita itu bukan Fathia, dia kawan saya, wajahnya mirip Fathia. Saya minta maaf dan akan menjadikan perkara ini sebagai pengajaran. Saya berjanji tidak akan mengulagi kesilapan saya,” katanya lagi.

Read more
Fathia Latiff Didakwa Menari Seksi Hingga Nampak Sebahagian Depan di Bigo Live

Baca: Video pelakon Natasha Elyzza belanja sisi payudara sambil menari seksi, netizen dakwa gadis disebelahnya bukan Fathia Latiff .

Sebuah video rakaman Bigo Live pelakon baru Natasha Elyzza bersama seorang wanita mirip aktres Fathia Latiff sedang hangat diperkatakan di laman sosial.

Video itu menunjukkan Natasha dan wanita itu sedang menari dan berpakaian agak seksi sehingga menampakkan sebahagian buah dada. Astro Gempak menghubungi Fathia untuk mendapatkan penjelasan lanjut mengenai dakwaan ini.

Kalau boleh saya enggan komen mengenai perkara ini. Hanya Allah sahaja yang tahu,katanya ringkas. Ketika ditanya apakah reaksinya apabila netizen mula menyerang laman Instagram miliknya, Fathia ada jawapan tersendiri.

Biarlah, jika netizen meninggalkan komen negatif, saya dapat pahala,” katanya lagi. Fathia juga memberikan jawapan serupa ketika ditanya adakah terdapat sebarang unsur sabotaj yang mahu dilakukan keatas dirinya tatkala video tersebut tersebar.

Hanya Allah sahaja yang tahu,” katanya lagi.Teks oleh: Kamaruddin Razal/Foto: Instagram @fatiyalatiff/Video: YouTube Kaizen Protocol

Read more
Penyanyi Selena Gomez Selamat Jalani Pemindahan Buah Pinggang

PENYANYI antarabangsa, Selena Gomez, membuat pengakuan menjalani pembedahan pemindahan buah pinggang pada musim panas lalu.

Dalam kemas kini status di akaun Instagram pada Khamis, Gomez memuat naik status yang sekaligus menjawab tanda tanya peminat yang mempersoalkan mengapa dia mempromosikan single terbaharunya.

Gomez yang juga seorang pelakon memberitahu, pemindahan buah pinggang itu terpaksa dilakukan akibat penyakit Lupus yang dihidapinya.

Ramai yang bertanya ke mana saya pergi sepanjang musim panas lalu, dan mengapa saya tidak mempromosikan single baharu saya.Saya diberitahu yang saya perlu menjalani pemindahan buah pinggang demi kesihatan saya.

Buat masa ini, saya belum bersedia untuk menceritakannya, namun saya akan berkongsi dengan anda kisah saya tidak lama lagi,” tulis Gomez.

Penyanyi Love You Like A Love Song itu juga mengungkapkan penghargaan buat sahabatnya, Francia Raisa, yang mendermakan buah pinggang kepadanya.Tiada kata untuk saya ungkapkan rasa terima kasih kerana mendermakan buah pinggangnya,” kata Gomez.

Pada tahun 2015, Gomez membuat pengakuan dalam majalah Billboard bahawa dia telah disahkan menghidap penyakit Lupus, sejenis penyakit yang menyerang sistem ketahanan badan manusia, pada tahun 2013.

Read more
ALAMAK!! Nizam Rahman Bengang Netizen Minta Gambar Bogil ?

DUBSMASHER terkenal, Nizam Rahman yang gemar membuat parody video-video viral di media sosial kini semakin dikenali ramai.Telatahnya yang begitu menghiburkan itu lagi membuatkan netizen tidak kering gusi dibuatnya.“Kalau aku tunjuk gambar kemaluan aku karang kau demam! Faham tak? Lain kali jangan tanya-tanya soalan bodoh- Nizam Rahman bengang netizen minta gambar bogel“Kalau aku tunjuk gambar kemaluan aku karang kau demam! Faham tak?

Lain kali jangan tanya-tanya soalan bodoh” – Nizam Rahman bengang netizen minta gambar bogel.Bagaimanapun, tular di laman sosial sejak semalam video Dubsmasher ini dilihat berang dengan tindakan segelintir pihak terhadap dirinya.Dalam video berdurasi kurang seminit itu, Nizam memakai baju berwarna merah gelap meluahkan rasa marahnya terhadap tindakan segelintir pihak yang berani minta gambar kemaluannya.

Lepas tu ada orang direct message Nizam. Dia nak minta bukti. Dia nak tengok gambar kemaluan Nizam. Hey! Kau dah kenapa? Kau gila seks ke?Kalau aku tunjuk gambar kemaluan aku karang kau demam! Faham tak? Lain kali jangan tanya-tanya soalan bodoh,” ujar Nizam dengan nada menyindir.Perkara ini berlaku akibat sesetengah netizen tidak selesa dengan penampilan Nizam yang kelihatan seolah seorang wanita.

Ekoran itu, ramai yang mendakwa dia sebenarnya adalah seorang wanita.Namun, perkara itu telah dibidas sekeras-kerasnya oleh Nizam sendiri dengan menegakkan kebenaran bahawa dia sememangnya seorang lelaki tulen.Hai semua. Nizam baru je upload video yang Nizam kata, Nizam ni seorang lelaki. Dah nama pun Nizam Rahman. Dah suara pun dah buat suara abang-abang! Woi! Woi!” katanya, dengan mengeluarkan suara ‘jantannya’!

Video yang mendapat lebih 7,000 likes di laman Facebook itu menerima pelbagai reaksi daripada netizen dan rata-ratanya terhibur dengan telatah Nizam dan berharap dia mampu terus bersabar.Even the way you’re getting angry is also cute hahaha. What you do, BLOCK ALL THE NEGATIVE PEOPLE. You don’t need any of them.

People nowadays like to criticise a lot as they’re so perfectly living. I hope you’ll be happy forever Nizam Rahman May God bless you and may only positivity surround you. Good day,”tulis Vnii Shaa.Akak rasa awek dia berkenan dekat kau dik. So untuk membuktikan kau adalah seorang perempuan, dia nak suruh la ko bg pic *****kt dia.

Jadi kalau dia ada bukti ko adalah perempuan, mesti awek dia kecewa..hehehe,”komen Darishah Binti Daud.Alahai…netizen ni pun agak-agak jugalah pergi minta gambar kemaluan dia tu dah kenapa? Memang patutlah mamat tu angin. Apa dah tak ada jalan lain? WSHUB.CC/Amy Maizura

Read more
Transformasi Cinta Laura Selepas 10 Tahun!! Sangat MENAKJUBKAN !!

ka masih ingat, 10 tahun lalu pelakon remaja Cinta Laura Kiehl pernah mencuri perhatian menerusi sinetron Upik, Abu & Laura.Malah, single You Say Aku juga menjadi siulan bukan hanya di Indonesia malah ke Malaysia dan Brunei.

Kini, gadis berdarah campuran Jerman-Indonesia itu sudah melangkah setapak ke hadapan dan aktif dalam dunia perfileman Hollywood.Cinta, 24, sedang meniti tangga populariti setelah membintangi dua buah filem The Ninth Passenger dan After The Dark.

Bintang remaja popular Indonesia itu juga sedang sibuk menjalani penggambaran filem terbaharu Crazy for the Boys yang akan ditayangkan pada tahun depan.

Sekadar info, Cinta telah berhijrah ke New York, Amerika Syarikat sejak tujuh tahun lalu untuk tinggal bersama ibunya, Herdiana Keihl.Cinta juga melanjutkan pelajaran di Columbia University dan bakal menyambung pengajian sarjana.

Mari lihat transformasi terkini Cinta yang dianggap persis Ariana Grande! Memang cantik:

Read more