GILA !!! Apa Yang Di Fikir Sampai Sanggup Buat Pembedahan Nie?

Pemindahan zakar kuda kepada lelaki bernama Nicholas Waterbury diketuai oleh Dr. Abelino Santiago di Pusat Perubatan El Calavero yang berlangsung selama 9 sembilan jam yang mana pemindahan tersebut dikenali sebagai prosedur allograft.

Nicholas menerima zakar kuda dari spesis Campolina iaitu spesis kuda yang biasa diternak di Amerika Tengah, dan menurut Dr. Abelino lagi kebarangkalian untuk berjaya adalah sekitar kurang dari 10% iaitu satu kadar yang cukup rendah untuk berjaya.

Walaupun ia mungkin menemui kegagalan, tetapi dalam tempoh 9 jam Dr. Abelino dan pasukannya akhirnya berjaya melakar sejarah bukan sahaja kepada mereka tetapi juga kepada sejarah manusia pertama menerima zakar dari seeekor kuda.

Nicholas nekad untuk menggantikan zakarnya kepada versi kuda berikutan saiz sedia ada yang dimilikinya adalah cuma saiz “ala kadar” serta sering diketawakan, lalu akhirnya Nicholas telah membuat keputusan untuk menggunakan perkhidmatan dari Dr. Abelino setelah dia membaca dan mengetahui bahawa doktor tersebut telahpun berjaya beberapa kali dalam prosedur memindahkan zakar dari haiwan kepada haiwan.

“Kami agak ragu awalnya dan percaya kemungkinan untuk berjaya adalah kecil. Tapi setelah kami berjaya, ini merupakan prestasi yang belum pernah dilakukan. Dan ternyata, kami berhasil membuat sejarah,” ungkap Santiago seperti dilansir dari Independent.

Menurut Nicholas pula, dia sungguh berpuas hati dengan keadaan yang dilaluinya setelah beberapa hari berlalu yang mana setelah diuji, Nicholas mendapat ereksi (zakar mengeras) yang sulung dan dia cukup memuji akan kehebatan Dr. Abelino.