Hanya Orang Bodoh Saja Kata Syurga Ditapak Kaki Suami !!

Hanya Orang Bodoh Saja Kata Syurga Ditapak Kaki Suami’…Itulah yang dikatakan oleh seorang pemilik akaun facebook bernama Rohanita Puchong, kononnyalah dia berkata benar sebab pegi kursus kahwin, tak tau sama ada dia tak fokus masa mendengar ceramah atau tempat kursus kahwin tu ajaran songsang. KO.

Rasulullah s.a.w dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Aisyah r.a bermaksud:Aku pernah bertanya kepada Baginda: Siapakah orang yang paling berhak ke atas isteri ?” Baginda menjawab:”Orang yang paling berhak kepada isteri ialah suaminya”. Kemudian aku bertanya lagi :”Dan siapakah orang yang paling berhak ke atas suami?” Baginda menjawab:”Orang yang paling berhak ke atas seorang suami ialah ibu kandungnya.” – (Riwayat Bazar dan al-Hakim)

Seperti semua sedia maklum, syurga seorang perempuan (belum kahwin) terletak di bawah tapak kaki ibunya.., tetapi, bagi seorang wanita (bergelar isteri), syurganya terletak di bawah kaki suami.Maknanya, taat kepada suami maka, si isteri akan mudah mendapat syurga. Mudah sebenarnya seorang wanita untuk mendapat syurga Allah s.w.t.