Kisah Viral

Loading... Nama aku Ana. Aku kerja di Genting Highlands dan tinggal di bilik asrama yang disediakan. Time tu aku ada bf. Bf aku ni... Keluar Bilik Dengar Ada Bunyi Tapak Kaki Ikut Bila Toleh Belakang Alangkah Terkejutnya Bila!!
Loading...

Nama aku Ana. Aku kerja di Genting Highlands dan tinggal di bilik asrama yang disediakan. Time tu aku ada bf. Bf aku ni keje shift. Dia seorg waiter kat Resort Cafe. Since dia keje shift, susah sgt la kami ni nak dating.

Aritu dia keje pagi dan mlm tu dia ajak aku tgk movie midnight kat First World Plaza. Klau x salah aku, movie strat dlm jam 11.50pm. Dari staff quaters naj ke cinema mmg dekat. 5mins je boleh smpai. Sbb ada short cut.

Housemate aku x de mlm tu. Dia pun dating jugak. X blk lagi. Aku siap2 la melaram nak pegi dating. Cermin aku facing pintu. Masa dok aku make up tu aku dgr bunyi tapak kaki depan pintu blk aku. Mcm mundar mandir. Beberapa kali jugak la aku tertoleh ke pintu.

Dah siap. Aku pun kuar. Lock pintu. Aku pun jalan ke koridor. Suasana nya kiri kanan pintu bilik. Depan nun jauh ada lagi satu pintu yg block sbelum jumpa lift sbelah kanan. Dan belakang aku ialah cermin tingkap tgk luar.

Aku jalan beberapa langkah. Tetiba aku dgr ada bunyi tapak kaki belakang aku. Mana mungkin. Bilik aku yg ujung. Tak mungkin ada org. Dan aku x dgr pun org bukak pintu. Aku maintain jln. Tp kaki dah ketar. Bunyi tu ikut sebijik mcm langkah aku. Automatically aku tertoleh belakang. Nasib baik takde apa.

Tp mcm ada sesuatu refleksi dr cermin tingkap. Aku tak nampak jelas. Yg penting aku dah mula cuak. Dgn pantas aku lari. Dan tapak kaki tu pun laju selaju larian aku. Aku bukak pintu pemisah. Dah pintu tu tertutup sendiri blk. Lari lagi smpai ke lift. Aku tekan button lift cepat. Aku dpt dgr pintu pemisah tu terkuak mcm ada org bukak. Takut tahap dewa.

Pintu lift bukak. Aku cepat2 tutup. Dan dok bertinggung smpai bwh. Sepanjang dr tingkat 16 ke lobby mmg aku sorg je.

Sampai bwh aku terus cerita kat bf aku. Dia suh aku relax. Dia tu bkn apa sbb x sabar nak tgk movie. Abes movie, aku tidor blk kwn aku yg kebetulan tgk movie sama ngan aku. Dan housemate aku katanya tidur dgn tenang je mlm tu. Dia x sedar pun aku x balik.

Bacaan Popular Lain :

Shares