Kisah Viral

Loading... KUALA TERENGGANU – Tidak pernah serik, walaupun sebelum ini iaitu pada 20 Februari lalu, mereka pernah ditangkap khalwat di dalam kereta, namun sepasang... Rasa Gementar Itu Membuatkan Saya Hebat Berfantasi
Loading...

KUALA TERENGGANU – Tidak pernah serik, walaupun sebelum ini iaitu pada 20 Februari lalu, mereka pernah ditangkap khalwat di dalam kereta, namun sepasang kekasih ini dilihat masih belum insaf apabila mengulangi perbuatan sama selepas ditangkap dalam keadaan berbogel di tempat duduk belakang dalam sebuah kereta, 30 April lalu.Bagaimanapun, perbuatan tidak bermoral mereka menerima pembalasan apabila masing-masing dijatuhi hukuman penjara tiga minggu serta denda RM4,700 dan sembilan bulan penjara lagi sekiranya gagal menjelaskan denda berkenaan.

Namun, difahamkan, kedua-dua mereka, Alwafi Embong, 27, yang bekerja sebagai mekanik dan pasangannya, Zamiratul Akma Mohamad, 25, seorang penasihat kecantikan terpaksa memilih untuk meringkuk di penjara selama sembilan bulan tiga minggu kerana gagal membayar denda.Aku tak paham kenapa kita masih lagi mengamalkan undang2 barat dalam bab yang berkaitan dengan moral kita. Especially orang Islam.Satu, apa yang berlaku terpulang kepada penilaian manusia lain. Oleh kerana makin ramai manusia yang lantang menyuarakan pandangan supaya kita tak judge dia kalau dia buat salah, aku harap ada yang berani mempersoalkan hakim dengan ayat “siapa kau nak judge aku?”

Dua, oleh kerana makin ramai yang mempunyai pendapat supaya kita jangan judge orang lain dan judge diri kita dulu la sebelum judge orang lain, tolong bacakan kepada aku, apa agama kita ajar bila kita nampak kemungkaran atau maksiat depan mata?Tiga, jadi keputusan hakim memberikan mereka pilihan sama ada nak masuk penjara atau nak bayar denda. Oleh kerana tak ada duit, mereka pilih masuk penjara. Duit memainkan peranan yang besar di sini. Mungkin kerana itu ramai orang kaya boleh terlepas hukuman jenayah kerana mereka mampu bayar denda….jadi cycle tu berpusing semula…orang miskin mencuri masuk jail kerana tak mampu bayar denda, orang kaya boleh terus mencuri kerana tau dia boleh elak hukuman penjara.

Empat, kerajaan kita selalu mengatakan mereka nak elakkan maksiat…tapi selalunya yang kena tangkap, golongan yang kurang berada dan tak mampu nak sewa hotel mewah untuk berkongkek-kongkekan. Tapi yang mampu sewa hotel mewah, layan spa macam raja, bayar RM280 untuk full package? Kuranglah tangkapan dia.Kalau tengok 999 pun, balik2 yang kena rush, hotel dua bintang….yang 4 bintang, 5 bintang….hehehe. Apa cerita? Boleh sesiapa explain apa yang berlaku atau aku perlu terus buat2 macam paham…Nak tau hotel mewah mana yang menawarkan perkhidmatan seks? Senang gila nak tau mana sebab geng2 kaki happy ending ni ramai yang aktif berforum dalam internet. Tak ada alasan langsung tak dapat nak buat rush.

Takkan nak kena tunggu orang buat report jugak kot?Balik2 yang kena tangkap, golongan yang tak mampu. Macam mana la Tuhan tak turunkan bala dekat negara?ps – aku tidak menanggung sebarang masalah rumahtangga yang berlaku jika suami kau pergi mencari happy ending kerana membaca posting ini. Dia yang nak pergi, bukan aku yang suruh.

Loading...

Bacaan Popular Lain :

Shares