Saya Sempat Mengucap Kalimah Syahadah, Ingatkan Dah Ajal

Berpantang maut sebelum ajal! Itulah pepatah yang paling sesuai buat lelaki yang nyaris maut selepas lehernya terjerut tali dan tergantung pada sebatang pokok kelapa di Kota Sarang Semut, Kedah.

Lelaki itu, Mohd Zulhisyam Zulkifli tida menyangka dirinya akan terselemat selepas dirinya tergantung pada ketinggian 3.7 meter sebelum diselamatkan oleh penduduk kampung yang menyedari kejadian tersebut.

Menurut laporan dari Harian Metro, dia cuma bersyukur masih dipanjangkan umur dan dia langsung tidak mengingati perkara yang terjadi dan hanya dapat mengingati kejadian sebelum dia memanjat pokok kelapa terbabit.

“Ketika di atas pokok, saya dah ikat 20 biji kelapa nak bawa turun. Tapi, bila saya cantas tandan, tali yang ikat buah kelapa itu menjerut leher saya,” katanya.

Menurutnya, keadaan menjadi tidak terkawal menyebabkan dirinya tergantung pada pokok.

“Ketika itu, saya hanya ingat ajal saya sudah sampai. Saya dapat dengar juga suara-suara orang di bawah meminta saya mengucap kalimah syahadah.

“Saya sempat menyebutnya (kalimah syahadah) sebelum pengsan dan sebaik sedar saya sudah di hospital,”. – www.kakishare.my

https://www.facebook.com/inforoadblockjpjpolis/videos/781745265336519/